onsdag, september 17, 2008

Stockholm dag 2

Denna dag hade vi bestämt att vi skulle gå på Aquaria vattenmuseum, så vi tog Djurgårdsfärrjan över till Djurgården. Museet var rätt så roligt men väldigt litet, det var absolut inte värt 80 kronor. Vi hade väntat oss att det skulle vara i klass med Universeum i Göteborg så man kunde lägga många timmar där, men vi var där högst en timme. Vi bestämde oss för att gå en liten runda och kolla in Skansen, det låg ändå i närheten.










Efter Skansen gick vi till Vasa museet, T hade pratat om att han ville gå dit tidigare men eftersom jag varit där förut ville jag gå till ett nytt ställe, men nu hade vi så mycke tid som vi inte räknat med så vi gick dit i alla fall. Vi gick där ett ganska bra tag och det blev som att gå där för första gången för jag minns typ bara att jag varit där innan men inte hur det var. Museet var uppdelat på fyra våningar med bl.a. hur det såg ut på båten, hur det gått till när de bärgat skeppet och hur man levde1628 när det sjönk. Tyvärr fick jag ingen bra bild på själv skeppet för det fungerade inte med ljuset.














Efter Vasa museet gick vi en runda på stan lite lunch och shopping. Plus att vi gick en ruda i gamla stan. Egentligen skulle vi gått till slottet också men det bestämde vi oss för att ta nästa dag istället. Under stadsvandringen hittade vi restaurangen vi senare åt på, Chaplins bar.










Efter stan tog vi tunnelbanan till vandrarhemmet där vi slappa lite, duscha och byte om och gjorde oss ordning för kvällen. Denna gång gick vi till restaurangen, egentligen var det inte speciellt långt men tidigare på dagen när vi tog t-banan var det för att vi skulle kolla om rulltrappan på T-centralen var så lång som jag minns den och det var den. När vi kom till restaurangen fick vi först ett bord mitti men senare fick vi flytta till ett fönster bord som vi reserverat. Under hela middagen satt vi alla tre och dreglade över en svart Porsche som stod parkerad på vägen mittemot restaurangen, vi diskuterade också hur ägaren kunde tänkas se ut. Jag och T beställde vin och L läsk. T och L beställde kött och jag pasta, ångrade lite att jag inte tog samma som de. Efter en helt underbar middag gick vi och sate oss i bar avdelningen av restaurangen och dagen till ära var det karaoke. Vilket var trevligt, jag ville att T skulle sjunga men det blev inte så. Men fan vad folk sjunger bra i Stockholm!!






















När det var dags för hemfärd bestämde jag att vi skulle ta T-banan för jag hade satt på mig mina nya pumps och strumporna jag hade i dem bara gled ner under foten hela tiden så jag pallade inte gå "hem". Väl på stationen fick jag ett litet utbrott eller utbrott är fel ord jag svor och var sur för att strumpan bara gled och för lite mer grejer men det tar jag inte här. När vi väl kom till kungsträdgården och var på väg till vandrarhemmet slängde jag de där jävla strumporna i vattnet, skrek och svor lite när jag slängde dem. Sen gick jag sista biten barfota... Inte så smart kanske, T erbjöd mig hans skor men jag valde att säga nej... Han är en gentleman den där T.

2 kommentarer:

Anna sa...

Jenny, jag kan verkligen se mig det framför mig när du slänger strumporna i bäcken. visst är det eländigt med em där jävla skorna?

Anonym sa...

snygga skor! (dem guldiga) var har du köpt dem?? ;)