söndag, augusti 17, 2008

Öland dag 4 (Kalmar)

Efter frukost och städning gick jag och T in till Kalmar för att gå en runda på stan och gå till Kalmar slott.

Vi började på slottet där vi gick en runda och tittade och lärde oss lite till om svensk historia, bl.a. olika straff man kunde få som kvinna... Tur man lev nu och inte då!!



















Efter slottet gick vi en runda i stan. T tyckte nog jag var jobbig som gick tillbaka till affär där vi redan varit en gång, kom fram till att jag skulle gärna bo i Kalmar för där finns många roliga affärer. I en av galleriorna fanns där en restaurang som serverade buffé, så det blev middag här jätte gott!! Efter maten gick vi till domkyrkan som låg på ett av torgen, kom fram till att den är finnar än den i Lund!! Det var marknad i stan så vi gick en runda bland stånden, efter en lång stund på stan köptes bara två filmer... Lite besviken är jag!!










Efter shopping rundan gick vi runt och försökte hitta en gräsplätt där det inte var för varmt där vi kunde slappa tills vårat tåg gick. Vi hittade tillsist en trevlig bänk där vi löste lite korsord.










Hem resan gick bra och vi hade en jätte rolig tågvärd som sa i Alvesta att man kunde sträcka på benen eller missbruka på perrongen eftersom tåget hade ett längre uppehåll här!! När vi kom till Hässlehåla han vi med ett tåg tidigare så vi var hemma här på G-gatan när tåget egentligen skulle varit på stationen i stan!! Skönt att komma hem men hade inte skaddat med en dag till, han inte bada nämligen!!

Inga kommentarer: