lördag, augusti 02, 2008

Öland, dag 2

uOnsdagen började vid en behaglig tid inte allt för tidigt som dagen innan, utvilad njöt vi av vår frukost utomhus. Vi hade glömt att köpa smör så det blev en torr tunnbrödsrulle men då fick fåglarna också mat!!


Efter frukost tog vi vår nya älskling och körde till Byrums raukar.
Det var en häftig upplevelse har aldrig sett raukar på annat än bild och innan vår reseplanering innan resan visste jag inte att det fanns raukar på Öland!! Byrum var väldigt en liten by man kunde nästan se skylten i slutet av byn när man körde in... Det var typ 200 meter by!!















Efter rauk
arna körde vi mot Ölands djurpark men på vägen blev det två avstickare, den första var till Sandviks kvarn, ett rätt så tråkig avstickare, men vi fick se några trevliga kor det är ju alltid kul... ;-). Nästa avstickare blev till en skog där det fanns 1000 åriga ekar, förutom att jag var skraj för saker som rörde sig i gräset eller kunde finnas där så var det rätt så häftigt en del av ekarna hade fortfarande löv kvar.























Efter ekarna åkte vi vidare till Ölandsdjurpark där vi såg på djuren, bl.a. ormar, tigrar lejon, zebror och apor. När vi skulle äta fick vi vänta i typ en halv timme på maten, suck!! Efter maten var det bad och vatten rutschkana som gällde, både jag och T hade samma favorit en brant rutschkana där vi tävlade. hade velat bada en stund till men det ville inte T så vi gick och såg det sista djuren och sen tog vi bilen och körde mot Borgholm där vi handlade en gångs grill, köttbitar och potatissallad...













Efter Borgholm kom vi till vandrarhem två där vi upptäckte en mysig strand, så kvällen slutade med grill, vin och mys i solnedgången.


Inga kommentarer: