måndag, mars 08, 2010

London dag 3

Denna dag var det typiskt Englands väder, regn. Vi hade tänkt oss att kolla speakers corner som ligger i Hyde park. Folk kommer dit för att stå på en låda och snacka, typ nej men det är till för att folk ska kunna hålla tal och tala för sin sak!! Men på grund av det dåliga vädret så var där tomt. Så vi gick till tunnelbanan och tog oss till British Museum.











British Museum var väldigt stort så när vi kom dit fick vi en liten chock innan vi ens kom in. Museet består av 94 salar så där var ju en del att se om man säger så. Bl.a. där fanns urnor från Italien och Grekland gjorda förre Kristus vilket var häftigt för det var fina trotts alla år som gått. Den mest besökta salen var den med Egyptiska mumier där var väldigt mycket folk där inne. Trotts en regnig söndag så var det ett av få ställen som var trånga. T gillade den salen bäst. Något annat som även T gillade var Lindowmannen som är en 2000 år gammal människokropp... En annan höjdpunkt var rosettsten som forskare använde för att tyda Hieroglyfer. Efter några timmar med historiska föremål var vi klara och gav oss ut från museet. På vägen besökte vi en souveniraffär där T hittade en ny hatt som jag tyckte han skulle köpa och ha i skolan, en polishatt i plast. Efter det köpte vi lunch och åkte till hotellet för att äta.











































När vi var mätta tog vi tunnelbanan till Harrods för att kolla lite. Detta gigantiska köpcentrum är en sevärdhet även om man inte handlar där. Vi gick en runda och tittade på klockor, leksaker, te, choklad och lite kläder allting var jätte dyrt favoriterna var en leksaks bil för 1500 pund (ca 17 400 svenska) och en klocka för 78000 pund (ca 904 800 svenska). Efter att ha gått i ett chock tillstånd över hur rika folk det finns så tog vi tunnelbanan in till Piccadilly circus där vi gick i lite affärer bl.a. några souveniraffärer och Ferrari affären. Vi tog även en runda i China town där vi åt buffé, gott!! T blev även påkörd av en billist som inte såg sig för, som tur var körde han väldigt sakta så T fick bara en lite puff av backspegeln på armen.





















Kvällen avslutades på en pub i närheten av hotellet jag tog ett glas vin och T drack en öl. Vi ville egentligen gå på ett ställe inne i city men där var proppat med folk på alla ställen tyvärr. Det var dock ganska skönt att sitta på en pub lite mindre centralt för det var mysigare.


Inga kommentarer: