söndag, februari 28, 2010

London dag 2

Dagen började vid en mer behaglig tid än dagen innan klockan ringde vid halv åtta, hade gärna sovit en timme till men frukosten serverades mellan 7 och 9 så det var inte så mycket att välja på tyvärr. Frukosten var en stor besvikelse hade hoppats på en ordentlig frukostbuffé men tyvärr så var det bara toast, ost och olika sorters sylt. Det serverades även stekt ägg och vita bönor men det var vi inte så intresserad av. Efter frukosten tog vi tunnelbanan in till city. Denna dag hade vi jätte fint väder solen sken och det var ganska varmt, saknade mina solglasögon lite. Inne i city gick vi en runda vid Themsen och tittade på Big Ben, Houses of parlament och Westminster Abby.










































Efter vi tittat på Westminster Abby gick vi genom en av Londons parker och hamnade vid Buckingham palace där vi tittade på slottet och vakter med bajonetter (eller gevär med knivar som jag kallar dem). Dessa vakter stod stilla i fem minuter och sen marscherade de lite och flyttade rundor på sitt vapen och lät lite efter det så ställde de sig stilla igen. Vi såg även några ridande vakter. Det roliga var att dessa vakter red så varje dag (tror jag) men folk verkade tro att de skulle rida in på borggården och att drottningen skulle komma ut för de sprang som galningar mot staketet när vakterna red runt hörnan, men de red upp mot Hyde park. Drottningen var hemma men vi fick tyvärr inte se henne.






















När vi tittat färdigt på slottet gick vi för att ta tunnelbanan till hotellet men kom fram till att det skulle gå snabbare att gå eftersom vi var tvungna att byta. Så det blev en rask tur genom Hyde park. Anledningen till att vi skulle till hotellet var för att vi skulle hämta våra biljetter till fotbollsmatchen mellan Arsenal och Sunderland. När vi kom till hotellet var biljetterna inte där... PANIK!! Efter några telefonsamtal fick vi reda på att det hamnat på ett annat hotell som hade samma namn som vårat. Efter två taxi turer var vi äntligen ute vid Emirates stadium. Arenan var gigantisk och vi satt nästan högst upp men vi såg bra ändå. Matchen var ok, T tyckte det var roligare än jag men det var en upplevelse. Matchen slutade 2-0 till Arsenal och publiksiffran var 60 083...





















Efter matchen tog vi tunnelbanan till hotellet och sen gick vi och åt pizza på en restaurang i närheten av vårt hotell, det var gott men jag valde helt fel pizza. Efter maten åkte vi en runda in till Piccadilly circus där vi kollade utbudet av affärer och kollade in alla limousiner. Eftersom det var London fashion week så var det mycket folk ute det var väldigt många limousiner i rullning. Den coolast limousinen stod utanför ett hotell den var av modellen hummer (bilden).
Eftersom det var så mycket folk ute blev det ingen pub i dag så kvällen avslutades lugnt på hotellet med lite te!!


Inga kommentarer: