onsdag, juli 01, 2009

Göteborg, dag 4

Började för tidigt både jag och T var trötta eftersom vi kommit hem sent kvällen innan. Anledningen till denna tidiga uppgång vara att vi skulle checka ut från vandrarhemmet och vi var tvungna att förbereda för dagen, packa det sista och städa. Vi ville även vara ute vid idrottsmuseet innan 11 när Göteborgspasset gick ut. Efter frukosten och städning åkte vi till stationen där vi lämnade våra väskor i ett skåp för att sedan ta spårvagnen ut till Kviberg där Idrottsmuseet låg. Väl ute hittade vi inte stället trotts att vi letade och frågade oss fram. För att inte vistelsen i Kviberg skulle vara helt förgäves gick vi en runda på en marknad som var där. Det var mest bara skit men det var roligt och kolla. Det kändes som vi var i ghettot...











När vi var tillbaka i stan igen gick vi en runda på Nordstan och andra köpcenter som låg i närheten, Nk bl.a. Vi gick där ett bra tag men det blev inget köpt vi tittade bara. När vi var trötta på affärer satte vi oss och vilade i en trappa som gick ner till kanalen. Där satt vi och tittade på människor och spårvagnar. Dagen till ära fick vi se Lisebergslinjen som är en jätte gammal spårvagn som är en sevärdhet och som bara går ibland. Efter en stunds vila gick vi en runda ner på avenyn och sen gick vi och åt.



















Efter maten gick vi en runda och sen tog vi en fika på stationen innan vi tog tåget hem till lilla Kristianstad. På tåget var vi lite onyttiga så där och åt upp chipsen som var kvar från dagen innan och de sista Singoalla kexen. När vi var hemma vid elva var vi båda jätte trötta.










Det blev en jätte trevlig tur till Göteborg. Jag insåg en sak att i Göteborg är det verkligen störst först i trafiken, först kommer spårvagnarna, sen bilar och sist vi som går!! Spårvagnsförare är galna de bara tutar och så kör det och då ska man vara borta om man inte vill bli platt!!

Inga kommentarer: