torsdag, juni 25, 2009

Göteborg, dag 3

Dag tre var den kallast och regnigaste dagen på länge så vi bestämde oss för att skippa skärgård och paddan och tog Universeum i stället. När vi kom dit såg vi att förutom oss var resten av Göteborg också där så det var en jätte kö. Väl in besökte vi först en polar avdelning där man kunde bygga igloo och läsa om polerna. T träffade även en ny kompis en isbjörn… Efter det besökte vi de andra avdelningarna med ormar, hajar, teknik osv. Hajarna och ormarna var det jag tyckte va roligast. Vi var med på haj matning, men där var så mycket folk plus att det inte var så dramatiskt som jag trodde det skulle vara, så det var sådär kul. Vi fick några bra bilder även genom glaset, men i regnskogen blev kameralinsen fuktig så där inne blev tyvärr bilderna suddiga.




















Efter Universeum tog vi spårvagnen till botaniska trädgården för T ville se kaktusar. Efter ett långt letande hittade vi tillslut växthuset där blommorna och kaktusarna fanns. Det var ok men det hade varit roligare med fint väder.















Väl hemma på vandrarhemmet lagade vi mat, Makaroner med köttbullar. Till efterrätt åt vi Singoalla kex och drack kaffe.











Efter kakor och kaffe gick vi till rummet lekte hänga gubbe, en annan lek där man ska säga ett antal saker på en bestämd bokstav typ filmer, namn, länder osv och för varje sak man kommer på får man poäng. Samtidigt drack vi lite cider och öl. Efter leken som jag vann gick vi ut i Göteborgs nattliv och hamnade på The Rose & Crown. Ett trevligt ställe där vi avslutade en kall och regning dag med bl.a. Gin och tonic.


Inga kommentarer: