onsdag, april 01, 2009

Lördagens äventyr

Som jag har nämnt tidigare så var det min och T:s fem års dag i lördags och här kommer en redogörelse om vad som hände.

Vid två tiden tog vi bussen från G-gatan till stationen. T hade läckt lite information så jag visste att vi skulle till Hbg men inte vad som hände där. Efter en och en halv timmes resa var vi framme i Hbg och T sa att jag fick gå till Gina tricot så länge medan han fixade något...
Tyvärr fick jag titta på tidningar på pressbyrån istället för Gina var stängt. Efter en stunds tidningstittande kom T tillbaka med två nyckelkort som gick till ett rum 371 på Clarion Grand Hotel som ligger vägg i vägg med Pressbyrån.

För att ta oss upp till rummet tog vi en super fin hiss, där var t.o.m. e soffa i hissen. Den knakade en del för den var gammal. Det enda som fattades var en hisspojke. T hade bokat en romantisk weekend så när vi kom upp på rummet mötes vi av ett bord med mousserande vin, jordgubbar och chokladpraliner. Där stod dessutom tre röda rosor i en vas. Jordgubbarna svarade sådär men chokladen var jättegod.





På sängen låg där varsin gigantisk morgon rock och ett par mjuka tofflor som T blev förälskad i.

Den romantiska weekenden innehöll även en tre rätters middag. Till förrätt var det något med ål och ost (kommer inte ihåg vad servitrisen sa). Till huvudrätt var det fläskfilé med potatispuré och rotfrukter, jätte gott till detta drack vi ett Italienskt vin. Rött så klart för det ska det ju vara när det ska var romantiskt. Sist var det Crème brulé- och kaffe till efterrätt. Det var lagom stora rätter så att man pallade med alla tre.

Efter maten blev det en promenad, vi gick bl.a. vid gräsmattan där vi satt i somras under Helsingborgsfestivalen. När vi gått klart vår runda gick vi till rummet. Eftersom vi kom tillbaka under Earth Hour tände vi ljus i rummet och mös med choklad och jordgubbar. Både jag och T klädde om till morgonrock och tofflor när vi satte oss i den gröna och fula soffan. Kvällen avslutades med mousserande vin och fotboll.

Söndagen började med en underbar frukost buffé som innehöll allt. Färskpressad juice, bullar, yoghurt, goda pålägg och MYCKET mer. Efter frukosten gick vi upp och fixade det sista i rummet och sen tog vi bussen ut till Väla.

En helt underbar helg som jag kommer att tänka tillbaka på med glädje. Älskar dig mest T...

Inga kommentarer: