tisdag, augusti 21, 2007

Våran resa till Götet.....

Resan började i Krsd söndag morgonen den 12 augusti. För er som följt med i min blogg vet att T inte berättade förrän på fredagen att vi skulle till Göteborg. Vi tog Swebus express från Hbg (vilket jag RÅKAT se innan fredag på ett kontoutdrag T hade...) När vi kom till Gbg fixa vi Göteborgspass och åt innan vi stack till S-skogens vandrarhem. Efter ett tags väntan fick vi nyckelkortet till vårt rum vilket var väldigt litet…
Vi gick in till Marinan, där man kunde titta på och gå in i båtar. Vi var där några timmar och efter det tog vi spårvagnen tillbaka till vandrarhemmet.
Vi byte om och duscha och gjorde oss redo för vår date. Vi tog spårvagnen och hamna på den trevliga restaurangen Meze. Vi åt dagens erbjudande som var Souvlaki (grillspätt), tsatsiki, potatis och glass som dessert. Och eftersom det var en viktig date så beställde vi ett glas rött vin. Anledningen till att denna daten var så speciell var att vi förlovade oss.

På måndagen var det Liseberg som gällde. Vi började med jukebox och som nummer två Balder vilket var rätt modigt (enligt vissa då). Favoriten var Flum ride den åkte vi fyra gånger (tror jag i alla fall), övriga karuseller var bl.a. tornado, radiobilar och Colorado. Vi eller T spendera en förmögenhet på olika spel och lotterier vilket slutade med två centerrullar!!
Kvällen avslutades med en gin och tonic och en öl på en av alla Gbg:s måndags öppna barer.

Tisdagen var vi på sjöfartsmuseet, det var ingen jätte hit var så där kul. Det som var roligast var akvariedelen med bl.a. en Nemo fisk…
Efter det åkte vi till Universeum vilket var roligare, det är uppbyggt i olika våningar så vi tittade först på svenska fiskar och djur. Bl.a. huggormsungar och vuxna huggormar och snokar. I en anan avdelning fanns det hajar… Bredvid den avdelningen fanns den giftiga avdelningen där fanns mest farliga ormar som grön mamba. Jag som inte gillar ormar i vilt tillstånd tyckte ändå denna avdelning var roligast, kunde dock varit större. Efter det kom regnskogen, det var varmt som i regnskogen och djuren var fria att röra sig. Inte alla dock där fanns även de djur som var instängda eller så långt ner att de inte kunde nå oss människor. Ett av dessa djur var min favorit av ormarna, Anna anakonda… Nästa avdelning kunde man testa på en massa grejer typ gå på lina. Nästa avdelning var med tekniska grejer, man kunde bl.a. prova att se om man han bromsa när det kom upp fara på vägen och sitta i en riktig polisbil. Sista avdelningen handlade om rymden och kroppen.
Efter Universeum drog vi in till Nordstan där vi åt och titta lite i affärerna.
Hemfärden gick på eftermiddagen och senare på kvällen var vi hemma i Krsd och på G-gatan.

Inga kommentarer: